| Startsiden | | Tilbage |

 

3500 til Dirttrack i Odense

Dagens mand var Svend Aage Engstrøm.  Han satte ny banerekord på 1 Min. 30 Sek.

Dirt Track er åbenbart Odensianernes sidste søndagsfornøjelse. Der var stærkt op imod 3500 Mennesker,der trodsede kulden og overværede løbene igår. Dagens Mand var Svend Aage Engstrøm, København,der imponerede alle med sin fænomenale kørsel.

Han kørte først en præsentationsomgang, for derefter at gøre et forsøg på at slå den nuværende banerekord med flyvende start. Da man så ham køre banen rundt,var man klar over, at den gamle rekord,der er på et minut og 45 sek. ikke havde nogen chancer for at blive stående,det viste sig da også,at alle tre stoppeure viste den fænomenale tid af 1 Min. og 30 sek. Trods et handikap på 15 sek.,vandt Engstrøm alligevel andet løb.

Det var pragtfuldt at se ham køre fra sine konkurrenter.Svingene mestrede han til fuldkommenhed,der stod en sky af slagger op fra hans maskine i svingene, for uindviede så det halsbrækkende ud men Engstrøm var fuldstændig herre over maskinen. Det var fuldt retfærdigt,at Engstrøm - efter at have modtaget sin smukke førstepræmie - fik et trefoldigt leve fra samtlige tilskuere.Ham håber vi at få se en anden gang.Han skal nok trække folk til. 

Der blev også vist god kørsel af andre.Både Kruuse og Darup kørte således godt,førstnævnte også en enkelt gang dristigt,men alligevel,Engstrøm var Dagens Mand.Det var derfor en stor skuffelse, at han på grund af mindre maskinskade ikke kunne starte i sidste løb.Der skete et par mindre uheld, uden dog at nogen kom til skade.   

Iøvrigt blev der opnået følgende resultater: 

1. løb. 1. præmie. Darup, København,2. pr.:Carl Kruse.3.pr.:Vald. Henriksen,Odense.4.pr.Sørensen,København. 2. løb: 1. præmie:Engstrøm,København.2.pr.:K.Sørensen,København.3.pr. Helge Jensen,København.

Engstrøm rasede banen rundt i et forrygende tempo og broadsidede i svingene, så slaggerne sprøjtede mange meter ind over tilskuerpladserne. Engstrøms højhjulede maskine satte i et spring med et drøn som fra en flyvemaskine og som en streg fór han banen rundt de fire omgange. (...)Engstrøm kørte blændende i 3. heat og indhentede Kruse og Sørensen længe før målet.   

Fyens Stiftstidende 24.nov.1930   

Afskrift (Ortografien er opdateret) 

Aage Skjelborg  Oktober 2001